22 april 2024

Tafeltennis is één van de sporten die je kunt proberen. Beeld: Venema Media

Midden-Groningen – In de kerstvakantie organiseert team Sport & Bewegen van de gemeente Midden-Groningen meerdere activiteiten. Zo kan de basisschool jeugd tijdens een sport speeddate kennismaken met verschillende sporten, zijn er in zwembad De Kalkwijck meerdere aquaspellen en wordt er een watervoetbal toernooi georganiseerd.

Sport speeddates op woensdag 3 januari
In samenwerking met een aantal sportverenigingen kunnen groepen 3 t/m 8 van de basisschool verschillende sportlessen volgen in de Europahal in Hoogezand. Zo kunnen ze kennismaken met judo, kickboksen, hockey, tafeltennis, volleybal en streetdance. Bij binnenkomst krijgen deelnemers een spaarkaart waarmee ze handtekeningen verzamelen. Na elke sportles van ongeveer 25 minuten ontvangen deelnemers een handtekening. Na het sparen van 4 handtekeningen ontvangen ze een vrijkaartje voor het zwembad. De Sport Speeddates zijn van 12:00 – 14:00 uur voor de groepen 3 t/m 5 en voor de groepen 6 t/m 8 van 14:15 – 16:15 uur. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.
Aqua voetbal op vrijdag 5 januari
Op 5 januari wordt er voor kinderen van 8 tot 12 jaar een water voetbaltoernooi georganiseerd in zwembad de Kalkwijck. Dit vindt plaats van 13.00 uur tot 16.30 uur. Hiervoor gaat de bodem van het wedstrijdbad omhoog zodat deelnemers tot hun enkels in het water staan. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld met 1 wissel, de spelregels worden tijdens de activiteit uitgelegd. Meld je team aan voor 1 januari 2024 via de balie van Sportcentrum De Kalkwijck of via sportcoaches@midden-groningen.nl. De kosten zijn 10 euro per team te betalen op de dag van de activiteit.
Aqua spellen op zaterdag 6 januari
Op 6 januari worden er van 13.00 uur tot 16.30 uur in zwembad De Kalkwijck verschillende leuke spellen georganiseerd voor alle aanwezige kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een glijbaanrace, stormbaan race en een bommetje wedstrijd. Voor kinderen die geen diploma hebben worden er ook activiteiten georganiseerd. Aanmelden voor de activiteiten is niet nodig.
Meer informatie
Voor meer informatie over de sportieve activiteiten kijk op https://www.midden-groningen.nl/vakantieactiviteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *