30 mei 2024

Beeld: Wilco van der Laan

Slochteren – Tijdens de Pinksterdagen gaat de Fraeylemaborg terug naar de roerige tijden van de 17de eeuw! Het is dan ook landelijk de Dag van het Kasteel. In het park achter de borg zorgt een kampement met ruim 50 historisch geklede bewoners voor opwinding en vermaak. Naast het boeiende kampleven met allerlei demonstraties zijn er schijngevechten en wapenhandelingen. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de VKVB, de Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange.

De soldaten houden wapenexercities, ze raken slaags met elkaar en laten zien hoe je met een rapier moet vechten. Een spreekstalmeester geeft uitleg. Er wordt op authentieke manier gekookt en de slaaptenten kunnen worden bezichtigd. In de veldsmidse wordt gedemonstreerd hoe kogels worden gesmeed. Natuurlijk valt er van alles te eten en te drinken.

Speciale aandacht is er voor kinderen. Ze kunnen exercitie leren lopen met een bezemsteel of vechten met een kinderpiek. Er is een leuke speurzoektocht in het teken van het rampjaar 1672. Kinderen kunnen een kogel meekrijgen die gegoten is in het kamp.

Bij dit historische evenement is ook de toegang tot de Fraeylemaborg inbegrepen, met 16 fraai ingerichte kamers en bovendien de zolder en de toegang tot de toren. In het Koetshuis is een tentoonstelling te zien in het kader van het rampjaar 1672. Borgheren Rengers en Piccardt staan daarin centraal.

Zondag 5 juni en maandag 6 juni van 11:00 tot 17:00 uur.

Entree volwassenen € 7,-

Kinderen 2 t/m 17 jaar € 2,50

Koop hier uw online tickets 

Tickets zijn tevens ter plaatse verkrijgbaar bij de kassa

Op vertoon van geldige Museumkaart/Vriendenloterij VIP-kaart/Vereniging Rembrandt kaart heeft u gratis toegang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *