22 april 2024

Beeld: Venema Media

Kolham – De ouderraad van obs De Oetkomst in Kolham maakt zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid rondom zijn school. Ouders en ook de school hebben hiervan meerdere keren fixi-meldingen gedaan bij de gemeente Midden-Groningen. De ouderraad is het nu zat en heeft zich (schriftelijk) gewend tot de gemeenteraad. De basisschool verhuisde 2 jaar geleden naar het kindcentrum in de Eikenlaan. “We zijn erg verheugd met onze eigen kindcentrum. De verkeerssituatie heeft ons echter altijd zorgen gebaard. Het eerste jaar hoopten we op veranderingen in de verkeerssituatie. Maar helaas is hierin niks gebeurd”, schrijft de ouderraad aan de gemeenteraad.

DriesprongOuderraadvoorzitter Linda van der Pol en haar bestuursleden vinden de driesprong Hoofdweg – Eikenlaan vreselijk onoverzichtelijk. “Het verkeer vanuit de Eikenlaan heeft voorrang op het verkeer komend uit Froombosch, maar dit wordt vaak niet gegeven.” (tekst gaat verder onder de foto)

De situatie rondom de school; beeld: printscreen google maps

Hardrijders

Van der Pol c.s. klagen ook over ‘veel te hard rijdende automobilisten door het dorp’. Dat gebeurt ook bij de schoolzone. “Meerdere malen hebben De Oetkomst en ouders dit aangegeven. Er zijn onder meer fixi-meldingen gedaan. Het is ook doorgegeven aan een speciale werkgroep die gaat over de verkeerssituatie in Kolham. Ook dit heeft geen enkel resultaat gebracht.”

Ongelukken

De voorbije maanden waren er 2 ongelukken bij de school. Een ernstig ongeluk gebeurde op 22 maart. “Dit was een paar seconden voordat de bel ging en alle kinderen naar buiten kwamen. We hadden er toch niet aan moeten denken dat dit net iets later gebeurd zou zijn en een van de kinderen betrokken was geraakt. Alleen het feit al dat er politie en ambulance aanwezig waren, was genoeg om indruk te maken.”

Materiële schade

En op 6 april was de ouderraad ’s ochtends getuige van een ongeluk op dezelfde kruising. “Gelukkig was hier alleen materiële schade en zaten alle kinderen op school net aan het paasontbijt.” Hulpdiensten hoefden niet in actie te komen.

Voor alle inwoners

De ouderraad maakt zich ernstige zorgen over deze situatie. En wil dat er een onderzoek komt hoe deze gevaarlijke verkeerssituatie Hoofdweg – Eikenlaan kan worden verbeterd om meer ongelukken te voorkomen. “Niet alleen voor onze kinderen, maar voor alle inwoners van Kolham.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *