18 juni 2024
Hoogezand – Vrijdag 29 september bracht demissionair minister-president Mark Rutte een bezoek aan basisschool Het Galjoen in Hoogezand. Het werkbezoek stond in het teken van het toekomstperspectief van kinderen en jongeren in Groningen. CBS Het Galjoen is een van de 7 scholen in Midden-Groningen die deelneemt aan het Hart voor Midden-Groningen programma Tijd voor Toekomst.

(tekst gaat verder onder de foto)
Tijd voor Toekomst
De demissionair minister-president werd verwelkomd door burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Rutte sprak op Het Galjoen met kinderen, ouders en medewerkers over het aanpakken van kansenongelijkheid onder kinderen en jongeren in de regio. Ook woonde hij een theaterles voor kinderen van groep 5 bij, waaraan hij samen met de burgemeester ook actief deelnam. Na afloop was hij erg onder de indruk. Mark Rutte: ”Wat een bijzonder mooi en waardevol programma is dit”.
Het meerjarige programma Tijd voor Toekomst zet in op extra tijd voor talentontwikkeling, fysieke en mentale gezondheid, het verbreden van de blik op de wereld en het verminderen van achterstanden. Binnen een verrijkte schooldag krijgen basisschoolkinderen die dat het hardst nodig hebben, tijdens en na schooltijd extra begeleiding op gebied van rekenen, taal en lezen. Daarnaast kunnen ze dan ook verschillende workshops volgen, zoals koken, techniek, dans en kunst. Ook zijn er binnen het programma kind-ouder-ondersteuners op de scholen aan de slag. Zij zijn er voor laagdrempelige ondersteuning op sociaal-emotioneel gebied. Samen zorgen we ervoor dat kleine problemen niet uitgroeien tot grote problemen.
Naast de 7 al gestarte basisscholen binnen de gemeente Midden-Groningen kunnen de komende twee schooljaren nog minimaal 7 extra scholen met het programma meedoen.
Adriaan Hoogendoorn: “Ik ben blij met het bezoek van premier Rutte. Want het is belangrijk dat het kabinet ziet hoe waardevol en belangrijk de activiteiten zijn die wij met het project Tijd voor Toekomst ontwikkelen om de kansengelijkheid van basisschoolkinderen in Midden-Groningen te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *