17 juli 2024

Midden-Groningen – Gewapend met handschoenen, grijpers en afvalzakken ging een tiental duo’s van leerlingen van groep 8 van CBS het Galjoen uit Hoogezand donderdagochtend op ‘afvaljacht’. Na een uitleg over de route en waarom het opruimen van afval zo belangrijk is ging de groep op pad.

Gestreden werd er om wie als eerste een stuk afval te pakken had. Een jongen pakt met zijn grijper een peuk op en claimt de eerste te zijn. Helaas; zijn klasgenote was hem voor. Uiteraard gaat het tijdens het wandelen van de zwerfafvalroute niet om competitie, maar ook wethouder Ploeger was fanatiek bezig. ‘Als ik met deze grijper rondloop zie ik alleen maar afval’.

Samen met wethouder Markus Ploeger liep de groep vanaf het NME in het Gorechtpark richting het gemeentehuis in Hoogezand. Geen stukje afval op deze route bleef achter; alles werd opgevist en in een grote afvalzak gedeponeerd.

Wil jij ook wat doen voor je buurt? Dat kan!

Er zijn 4 wandelroutes, in Hoogezand, Noordbroek, Sappemeer en Zuidbroek. Tijdens het wandelen ontdekken de deelnemers nieuwe plekken in de gemeente en hun geschiedenis. Ze krijgen informatie over bezienswaardigheden zoals kunst en monumenten waar ze op de route voorbijkomen. Bij de startlocaties liggen gratis inzamelmateriaal zoals handschoenen, grijpers en afvalzakken en beschrijvingen van de wandelroutes. Aan het einde van de wandeling is er voor elke deelnemer een gratis kop koffie of thee. De wandelroutes staan ook op de website van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/trashwalking-midden-groningen-schier-en-schoon ). Via de website kunnen de deelnemers de routes via Google My Maps bekijken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *