22 april 2024

Muntendam – Het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht – vanavond te zien geweest op SBS6 – werd gedomineerd door het vak met 100 Muntendammers. Ze vielen volop in de prijzen. Twee van hen deden mee aan het spel, eentje won een gloednieuwe BMW en nog enkelen wonnen geldprijzen (3.449 euro) en keukenapparatuur. Leon Drewes is een van de Muntendammers die meededen aan het ‘desk-spel’.

Het leverde hem een geldprijs op van 41.300 euro. Minus de kansspelbelasting van 29.5 procent is Drewes ruim 29 mille rijker. De kansspelbelasting geldt ook voor de andere geldwinnaars.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Hartslag

“Mijn hartslag was zo hoog, ik was zo zenuwachtig. Toen ik achter de desk stond, had ik alles op een rijtje. Ik wilde niet het risico nemen dat ik bij de rekenopdracht in de fout zou gaan en niets zou winnen. Ik zal het mij nooit vergeven als ik niets zou winnen, terwijl er ruim 40.000 euro op het bordje lag.”

Net iets eerder

Waarschijnlijk dacht zijn tegenstander uit Nunspeet er net zo over. Drewes drukte echter net iets eerder. De finaliste won uiteindelijk 73.000 euro.

Voorgevoel

Drewes vertelde aan spelleider Linda de Mol dat hij al een voorgevoel had dat hij zou winnen. “Ik ga winnen, die 5 miljoen trek ik er ook uit”, klonk het zelfverzekerd. Toch durfde hij het niet aan om de finale te spelen. En was dik tevreden met zijn geldprijs.

Jantje Pater-Dijkhuis: 2.000 euro

Jantje Pater-Dijkhuis uit Muntendam stond vanavond eveneens achter een van de vijf desks. Ze won 2.000 euro.

Ika Burgler: Keukenapparatuur

Ika Burgler had ook de mogelijkheid om achter de desk plaats te nemen. Ze durfde het niet aan en koos voor de prijs die in koffer 3 zat. Een goede zet: Ze won liefst 13 verschillende apparaten voor in de keuken.

Jans Abee: Gloednieuwe BMW

De auto – elektrische BMW – die elke uitzending naar een van de kofferwinnaars gaat, ging (voor de verandering) naar Muntendam. Jans Abee kreeg de autosleutels uitgereikt.

Vak 7

De opnamen van dit tv-programma waren donderdagmiddag. De 100 Muntendammers (50 deelnemers en even zoveel introducés) zaten in vak 7. De andere deelnemers kwamen uit Hoogland (vak 1), Klaaswaal (2), Amsterdam (3), Haaften (4), Rijnsaterwoude (5),Nunspeet (6), Rotterdam (8), Loosdrecht (9) en Tilburg (10).

Bron foto’s en tekst: Menterwolde.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *