22 april 2024

Archiefbeeld van station Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand – Op vrijdag 8 maart verwijderen burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Regiodirecteur Maarten Haverkamp van de NS de eerste fietsen op het station Hoogezand-Sappemeer. Hiermee geven ze het startsein voor het opruimen van fietsen op stations in de gemeente Midden-Groningen.

Circa 30 tot 40% van de fietsenstallingen op de stations Hoogezand-Sappemeer, Martenshoek, Kropswolde en Zuidbroek wordt bezet door fietsen die nooit worden opgehaald. Daardoor is er minder ruimte voor anderen en voelen mensen zich genoodzaakt om de fiets buiten de stalling te parkeren. De gemeente gaat hiermee aan de slag. In 2023 zijn hier de voorbereidingen voor getroffen. De fietsen die al lange tijd in de stalling staan en waar dit ook aan te zien is, worden verwijderd.
‘Neem je me mee? Anders ben ik straks weg’
De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan de stations controleren. Alle verkeerd geparkeerde fietsen krijgen een label met een waarschuwing om de fiets juist te stallen of mee naar huis te nemen met de tekst: ‘Neem je me mee? Anders ben ik straks weg’. Er volgt een tweede controleronde, waarbij de fietsen worden gemerkt met een zegel. Na twee weken krijgen de onaangeraakte fietsen een label. Staat de fiets er twee dagen later nog, dan haalt de gemeente hem weg. De eigenaar kan de fiets (mits hij/zij bewijs heeft) daarna nog enige tijd gratis afhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *