17 juli 2024
Hoogezand – Belinay Babuscu (11) is gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Midden-Groningen. Zij volgt daarmee Lieke Kruijer op, die sinds 2021 de stem mocht zijn van de kinderen in Midden-Groningen. Belinay woont in Hoogezand en gaat volgend jaar naar groep 8 van de St. Gerardus Majellaschool.

In totaal hebben 14 kinderen zich met een voorstelvideo kandidaat gesteld als kinderburgemeester. Alhoewel het een lastige keuze was, vond de selectiecommissie, bestaande uit de burgemeester en enkele raadsleden, Belinay er uiteindelijk uitspringen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ze komt goed uit haar woorden en heeft een mooie kijk op de rol van kinderen in onze gemeente. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”
Het nieuws werd aan Belinay verteld tijdens een verrassingsbezoek van de burgemeester en de huidige kinderburgemeester. Ze kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan en samen met de kinderraad de kinderen in Midden-Groningen te mogen vertegenwoordigen. Na de zomervakantie wordt afscheid genomen van Lieke en draagt zij haar functie én ambtsketen officieel over aan Belinay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *