22 april 2024

Foto: Pixabay

Hoogezand – Op woensdag 25 mei wordt op de velden van Sportpark de Kalkwijck en in de Kalkwijckhal in Hoogezand de Schoolsport Olympiade gehouden. Dit evenement is al jaren een groot succes in de gemeente Midden-Groningen en wordt eens in de vier jaar gehouden, parallel aan de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen. 800 Leerlingen uit de bovenbouw van de basisscholen in de gemeente komen dan in actie en realiseren hun Olympische droom.

Helaas kon de Schoolsport Olympiade vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Daarom werd de Olympiade verplaatst naar dit jaar.
Olympische opening woensdag 25 mei om 9.00 uur
Net als bij de Olympische Spelen begint ook de Schoolsport Olympiade met een officiële opkomst, de Olympische hymne en het afleggen van de Olympische eed. Daarna wordt de Olympiade geopend door wethouder Erik Drenth. De opening is om 09.00 uur op de velden van Sportpark De Kalkwijck. De wedstrijden beginnen om 09.30 uur. Ongeveer 800 kinderen komen deze dag in actie bij de verschillende sporten. Iedere school vertegenwoordigt een bepaald land. De Schoolsport Olympiade wordt afgesloten met een officiële prijsuitreiking, huldiging en een afsluiting.
Samen sporten
Wethouder Erik Drenth: “De Schoolsport Olympiade is opgezet om basisschoolleerlingen te stimuleren te gaan sporten en bewegingsarmoede tegen te gaan. We vinden dat ieder kind moet kunnen sporten. Het is vooral ook een dag vol plezier, sfeer, gezelligheid en samen sporten. Het uitgangspunt is dat alle kinderen in hun basisschoolperiode een keer kunnen deelnemen aan de Schoolsport Olympiade.” De organisatie is in handen van Team Sport & Bewegen van de gemeente Midden-Groningen.
Deelnemende scholen
Iedere school vertegenwoordigt een land. De deelnemende scholen zijn:
’t Vlot (België)
Amerikaschool (Finland)
CBS de Hoeksteen (Spanje)
CBS de Ster (China)
De Lichtbron (Luxemburg)
De Meent (Australië)
De Wiekslag (Japan)
De Zonnewijzer (Zwitserland)
Het Galjoen (Zweden)
St. Antoniusschol (Denemarken)
St. Gerardus Majella (Frankrijk)
Locatie
Op de velden van Sportpark De Kalkwijck is er voetbal, korfbal, hockey, atletiek en tennis. De Kalkwijckhal is de locatie voor volleybal en badminton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *