17 juli 2024

Beeld: Venema Media

Groningen – Op 27 april is het Koningsdag, dat betekent dat er veel mensen die dag en de nacht ervoor op Koningsnacht naar de stad Groningen reizen. De grootschalige werkzaamheden van Operatie Julianaplein zorgen ervoor dat de stad met de auto minder goed bereikbaar is. Ons advies: ga te voet, pak de fiets, reis met het openbaar vervoer of parkeer je auto op de P+R.

Pak de fiets

Woon je binnen fietsafstand van de stad, kom dan op de fiets. Je kunt de fiets veilig en gratis parkeren in bijvoorbeeld de nieuwe fietsenstalling aan de Grote Markt of één van de andere fietsenstallingen in het centrum. Met de fiets omzeil je gemakkelijk de verkeershinder.

Reis met het OV

Het centrum van de stad ligt op loopafstand van het Hoofdstation. Met de trein of de bus is de Bloemenjaarmarkt dus goed te bereiken. Misschien kun je ook via een hub in jouw buurt reizen. Plan je reis in de reisplanner van de vervoerder: NSArriva of Qbuzz.

Extra bussen

Dinsdagavond 26 april rijden veel lijnen naar de stad Groningen extra vaak. Vanaf station Groningen rijden ’s nachts veertien buslijnen de hele nacht door. Op Koningsdag, woensdag 27 april, rijden de bussen van Qbuzz volgens de dienstregeling op zaterdag. Van en naar de stad Groningen rijden veel lijnen extra ritten voor bezoekers van de koningsdagactiviteiten en Kingsland in het stadspark. Lees op de website van Qbuzz meer over de dienstregeling.

Parkeer op de P+R

Rond de stad Groningen liggen P+R-terreinen waar je gratis de auto kunt parkeren en verder kunt reizen met bus of fiets. Vanaf de P+R’s rijden de bussen van Q-link vaak en snel naar de binnenstad. Voor de bussen gelden de tarieven van Qbuzz. Reizen met de OV-chipkaart is altijd het voordeligst. Reis je met meer personen? Dan is een P+R-retourticket voordelig. Dit kaartje kost 6 euro en is een vervoerbewijs voor maximaal 5 personen.

Operatie Julianaplein

Van 11 februari tot 9 mei vindt Operatie Julianaplein plaats. Deze megaklus levert ernstige verkeershinder op in de héle stad. Het heeft ook grote gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum. Tijdens Koningsdag is fase 5 van Operatie Julianaplein in volle gang. In fase 5 is het Julianaplein alleen open voor verkeer tussen Assen en Drachten. Ook de verbinding van de A28 naar het centrum is open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *