17 juli 2024

Kiel-Windeweer – Op donderdag 29 september heeft wethouder Patricia Nieland-Kampen de brug ‘Middelste Klap’ aan de Klaplaan in Kiel-Windeweer geopend. Deze houten ophaalbrug is een gemeentelijk monument.

Na de reparatie van vijf weken, kan de brug nu weer bediend en gebruikt worden. De komende maanden worden meerdere bruggen in de gemeente opgeknapt. De Middelste Klap is de eerste in deze reeks.

De Middelste Klap is een gemeentelijk monument. De brug is belangrijk voor de bereikbaarheid van de omgeving en ligt in de vaarverbinding van het Kieldiep naar het Zuidlaardermeer. Tijdens het onderhoud is de hele brug weggenomen zodat boten door konden varen. Medewerkers van de gemeente verzorgen de bediening van de bruggen in het Kieldiep tijdens het vaarseizoen (van mei tot en met september).
Onderhoud aan meerdere bruggen
De gemeente controleert alle bruggen, viaducten, tunnels en faunapassages (oversteekplaatsen voor wilde dieren) in de gemeente. Tijdens de controles is duidelijk geworden dat onderhoud nodig is aan meerdere bruggen. De komende tijd wordt de Eendrachtsbrug aan de Nieuwe Compagnie in Hoogezand vervangen en is groot onderhoud aan de Groenedijkbrug in Slochteren en de Groevebrug in Steendam.
Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “Het is belangrijk dat de bruggen goed onderhouden worden, zodat het verkeer die in de toekomst ook kan blijven gebruiken. Ik ben blij dat we de komende maanden beginnen met het repareren van een aantal daarvan. Dat is niet alleen belangrijk voor de bereikbaarheid. Veel bruggen liggen ook langs of op toeristische routes en zijn belangrijk om van de schitterende omgeving die Midden-Groningen heeft te kunnen blijven genieten.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *