17 juli 2024

Beeld: Venema Media

Midden-Groningen – Er zijn altijd wel érgens wegwerkzaamheden in de gemeente Midden-Groningen. Via onderstaand overzicht zie je waar de gemeente op dit moment (en in de aankomende weken) aan de slag gaat. Bereid je voor op omrijden en/of vertraging.

Harkstede

Van maandag 23 mei t/m 20 juni werken we aan het bruggetje in het fietspad tussen de Hamweg en de Rijpmaweg. Het fietspad is afgesloten en er is een omleidingsroute.

Hoogezand

Kerkstraat – Meint Veningastraat – Hoofdstraat

Van 16 mei t/m 7 juni werken we aan de kabels en leidingen rondom de kruising. Voor Hotel Faber gaan voetgangers via het fietspad en aan de kant van de Kerkstraat – Hoofdstraat gaan fietsers via het voetpad.

Gorechtlaan

Op 27 mei maken we de tunnel onder het spoor op de Gorechtlaan schoon. Er staat een halve rijbaanafzetting met verkeersregelaars.

Kiel-Windeweer

Vanaf 23 mei worden de lichtmasten aan de Pieter Venemakade in Kiel-Windeweer vervangen. De Pieter Venemakade wordt dan afgezet.

Kolham

A. Einsteinlaan

Van 2 mei t/m 3 juni worden werkzaamheden uitgevoerd. Ze zijn hier bezig met kabels en leidingen naast de weg. Het verkeer kan er wel langs.

Muntendam

Glasvezel

Vanaf 1 november begint fase 2 van de aanleg van glasvezel in Muntendam. Bij de werkzaamheden staat een halve rijbaanafzetting.

Noordbroek

Op 30 mei werken we aan het riool bij de Zuiderstraat in Noordbroek. Dit is ter hoogte van huisnummer 10. De halve rijbaan is afgezet en er zijn verkeersregelaars.

Sappemeer

Achterdiep Noordzijde

Op 25 mei leggen we een nieuw riool aan. De weg is afgesloten voor al het verkeer. Er is een omleidingsroute.

Scharmer

Hoofdweg

Op 25 mei werken we aan de kabels en leidingen op de Hoofdweg in Scharmer bij nummer 9. De weg is helemaal afgesloten, ook voor hulpdiensten. Fietsers kunnen er langs.

Er is een omleidingsroute.

Borgweg

Van 30 mei t/m 1 juli vervangen we het riool aan de Borgweg in Scharmer, ter hoogte van huisnummer 81 t/m 87. De weg is afgesloten. Er staat een omleidingsroute aangegeven.

Schildwolde

Hondelaan

Van 25 april t/m 3 juni werken we aan de kabels en leidingen bij de Hondelaan in Schildwolde. Verkeer kan er langs.

Siddeburen

Hoofdweg-Westerlaan-Kugelslaan

Van 9 mei t/m 17 juni werken we hier aan het asfalt. Het gaat om de kruising Hoofdweg – Westerlaan – Kugelslaan. Deze kruising is afgesloten voor al het verkeer en er staat een omleidingsroute aangegeven.

Hoofdweg-Damsterweg

Van 20 juni t/m 13 juli werken we aan het asfalt aan de kruising Hoofdweg – Damsterweg. Deze kruising is afgesloten voor al het verkeer en er is een omleidingsroute.

Westerlaan

Van 13 juli t/m 22 juli werken we aan het asfalt. Vanaf de Hoofdweg is de Westerlaan afgesloten voor al het verkeer.

Zuidbroek

Burgemeester Omtaweg / Parallelweg

Vanaf 25 maart t/m 15 oktober leggen we tijdelijke in-/uitritten aan voor de bouw van het zonnepark.

Bij deze in-/uitritten geldt een maximum snelheid van 30 km/u.

Gouden driehoek

Van 30 mei t/m 16 september werken we op de Gouden Driehoek in Zuidbroek. We leggen kabel naar een nieuw schakelstation. Sommige wegen zijn afgesloten voor al het verkeer. Hier is een omleidingsroute.

In de hele gemeente

In februari beginnen we met de tweede ronde van het vervangen van oude lampen in de lantarenpalen in onze gemeente. Daarnaast worden er verschillende oude lantarenpalen vervangen. De nieuwe lampen zijn energiezuinige ledlampen. In totaal worden er ongeveer 950 lampen en 500 lantarenpalen vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *