3 maart 2024

Foto: Pexels / Anete Lusina

Hoogezand – Vandaag (maandag 20 maart) gaf wethouder Erik Drenth het startsein voor de klusbus in Midden-Groningen. Hij ging met de klusbussers mee tijdens hun eerste klus in de gemeente: bij John en Saskia de Weijs uit Muntendam. De Klusbus rijdt de komende tijd door verschillende dorpen en wijken in Midden-Groningen en helpt met kleine energiebesparende klussen.

Voor wie is de klusbus?

Inwoners uit Foxhol of de wijk Woldwijck-Midden in Hoogezand, die een laag inkomen en/of hoge energiekosten hebben en wonen in een woning met slechte energiekwaliteit, kunnen vanaf nu hulp vragen aan de Klusbus. Later gaat de klusbus ook rijden in Zuidbroek, Muntendam, Noordbroek, Kolham, Slochteren, Siddeburen, de wijk Margrietpark in Sappemeer en de wijken Gorecht-West, Noorderpark, Spoorstraat-Kieldiep in Hoogezand. Mensen die voor de klusbus in aanmerking komen, krijgen hierover vanzelf bericht.

Wat doet de klusbus?

De Klusbus is speciaal bedoeld voor mensen uit de eerdergenoemde dorpen en wijken die moeite hebben om hun energierekening te betalen. Klusbussers Jacob en Jenne van Jouwbespaarcoach komen namens de gemeente Midden-Groningen langs met materiaal en gaan gratis aan de slag. Met kleine aanpassingen is vaak direct energie en geld te besparen. Zij zorgen bijvoorbeeld voor het vastmaken van tochtstrips en radiatorfolie of het dichtkitten van naden en kieren.

Jouwbespaarcoach

De Klusbus is één van de diensten die Jouwbespaarcoach.com aan woningeigenaren in Oost-Groningen biedt om te helpen bij energie besparen en het verduurzamen van de woningen. Ook huurders kunnen in Midden-Groningen gebruik maken van de Klusbus door de samenwerking met Lefier en Woonstichting Groninger Huis.

Jouwbespaarcoach is een idee van de Oost-Groninger gemeenten en wordt mogelijk gemaakt door Regio Deal Oost-Groningen. Meer informatie is te vinden op de website van Jouwbespaarcoach.

Hoe meedoen?

Mensen die zich willen aanmelden voor de klusbus kunnen een afspraak maken via: www.jouwbespaarcoach.com/klusbus.

Mensen die een afspraak met de bespaarcoach willen, kunnen terecht bij Rianne Staal, telefoon 06 – 21 95 55 20 of via www.jouwbespaarcoach.com/bespaarcoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *