30 mei 2024
Hoogezand – Op woensdag 22 februari hebben 5 inwoners van Midden-Groningen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Deze inwoners zijn oorspronkelijk afkomstig uit Suriname en Syrië. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Tijdens deze ceremonie hebben vijf inwoners van Midden-Groningen het Nederlanderschap gekregen. Vier van deze inwoners komen oorspronkelijk uit Syrië komen en hebben familie wonen in het rampgebied na de aardbevingen. Daar hebben we samen bij stilgestaan. Ik merk dat recente gebeurtenissen in de samenleving zorgen voor verbondenheid in Midden-Groningen. Er worden initiatieven opgezet om elkaar en anderen te helpen en steunen. Ik hoop dat deze inwoners zich op hun plek voelen in onze gemeente en het als een fijne en veilige leefomgeving ervaren”
Beeld: Gemeente Midden-Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *