22 april 2024

Bron: Menterwolde.info

Muntendam – Michael Ploeger uit Muntendam heeft vanavond 155.000 euro (minus kansspelbelasting: 109.275 euro) gewonnen in het tv-spelprogramma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ (SBS6) van Linda de Mol.

 Muntendam heeft iets met dit programma. In de eerste uitzending – zondag 3 september – ging dorpsgenoot Leon Drewes er al met 41.300 euro (netto ruim 29 mille) vandoor.

 
Er gingen meer prijzen naar Muntendam. Vanavond won Ulrike Remmers (“superprijs, staat op mijn wenslijstje”) een 20-daagse reis voor 2 personen naar Zuid-Afrika, inclusief 1.000 euro zakgeld en een huurauto.

Johan Feikens

Behalve Ploeger deed ook Johan Feikens uit Muntendam mee aan het deskspel. Hij lag er als eerste uit, maar won toch nog even 1.000 euro.

12.500 euro

Bovendien won een van de 50 Muntendammers 12.500 euro omdat die juist voorspelde in welk koffertje (nummer 20) de 5 miljoen euro zat. In totaal hadden 8 deelnemers dit goed. En verdeelden een ton aan prijzengeld.

Slotseconden

Michael Ploeger moest er ‘hard voor werken’ om in de halve finale te komen. Dankzij tweemaal een goed antwoord in de slotseconden van de vragenronden bleef de Muntendammer staan en ging zo door. “Ik drukte, omdat ik er anders ook uit zou liggen.”

Knop

“Ik had al gezegd dat, wanneer ik hier zou staan, ik niet op de knop zou drukken.” Anders gezegd, hij wilde het finalespel spelen. En stond daarom ook met de handen op de rug. Zijn tegenstander, Paula Pickhard uit Soest, drukte bij 37.400 euro op de knop.

Wiebelde

“Ik was wel zenuwachtig voor de finale, al ben ik altijd rustig. Linda de Mol zei dat ik wel erg wiebelde en heen en weer ging. Dat was niet van de zenuwen, maar omdat ik steeds een koffertje moest kiezen. Er waren 5 camera’s op me gericht. Iedereen die daar staat met een koffertje kijkt je aan. Dit maak je niet elke week mee.”

Tonnen

Het kiezen van koffers was vooral in het begin geen succes. “In de eerste ronde moest ik 6 koffers kiezen. Ik haalde, op 4 ton na, alle tonnen uit het spel.” Zijn openingsbod was 59.000 euro. Ploeger ging door en kreeg hierna een bod van 98.000 euro. Ook dat wuifde hij weg. Het volgende bod – 155.000 euro – accepteerde Michael wel.

Dik tevreden

“De 5 en 1 miljoen euro en 4 ton zaten nog in het spel. Ik moest in de volgende ronde nog 3 koffers openmaken. Ik was dik tevreden met het bedrag en heb op de knop gedrukt.”

Australië

Heeft de winnaar al een bestemming voor het geldbedrag? “Ik heb in de uitzending gezegd dat graag een reis wil maken naar Australië. En dat we met de kinderen naar Disneyland in Parijs willen. Of, bij een grote geldprijs, een ander huis.” In de koffer van Ploeger zat 1 eurocent.

(Bron: Menterwolde.info)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *