30 mei 2024

Westerbork – VKW uit Westerbork had het thuisvoordeel op deze Tweede Pinksterdag in het duel met VV Hoogezand. Beide clubs konden nog kampioen worden in de Eerste Klasse F. VKW moést winnen om kampioen te worden; voor de bezoekers uit Hoogezand was een gelijkspel of een winst genoeg.

Beide ploegen speelden zenuwachtig in de eerste helft. Er waren voor beide partijen enkele grote kansen. Heine Uuldriks mistte twee kopballen van dichtbij; de keeper van VKW zat er bij beide kansen goed bij. In de tweede helft begon het weer te veranderen; waar het de eerste helft zonnig en warm was, was het in de tweede helft grauw en nat.

Het laatste kwartier, het kwartier van de waarheid voor beide ploegen, kwam het hemelwater met grote hoeveelheden naar beneden. Paraplu’s en poncho’s gingen op bij het publiek. Tot in de laatste minuut werd er gestreden voor een doelpunt, door beide partijen. Uiteindelijk bleef het 0-0; een stand welke voor VV Hoogezand genoeg was om zich KAMPIOEN van de Eerste Klasse F te noemen. VKW heeft wel promotie afgedwongen naar de hoofdklasse, dit omdat VV Hoogezand vanaf volgend seizoen op zaterdag zal spelen in plaats van op zondag.

BEELD: COPYRIGHT VENEMA MEDIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *