22 april 2024

Hoogezand / Sappemeer – De familie Speelman staat dit jaar met twee oliebollenkramen in Hoogezand-Sappemeer. Traditiegetrouw staat de ‘vaste’ kraam dit jaar weer aan de Noorderstraat in Sappemeer bij de Jumbo. De tweede kraam staat dit jaar bij de Jumbo in Martenshoek aan de Meint Veningastraat. En het goede nieuws is dat beide kramen op Oudjaarsdag (zondag 31-12) van 8.00 tot 17.00 geopend zijn!  Oliebollen-veteraan Martin Speelman staat in de kraam in Sappemeer terwijl dochter Cheryl de kraam in Hoogezand draaiende houdt.
Speelman krijgt aan beide kramen veel vragen over de openingsdagen van de kraam. Oudjaarsdag valt dit jaar op zondag en niet overal mogen oliebollenkramen open zijn op zondag. ‘Maar wij zijn altijd al geopend op zondag, dus Oudjaarsdag ook!’ meldt Martin. Tussen 8.00 en 17.00 zal er ongetwijfeld een (gezellige) rij staan voor de kraam met oliebollen, krentenbollen, appelflappen en appelbeignets. Maar daar krijg je natuurlijk ook wat voor terug; al jarenlang worden door oliebollen van Speelman door klanten als de ‘beste van de regio’ bestempeld. De ‘bakploegen’ beginnen in de nacht van zaterdag op zondag om 01.00 uur met het bakken van de oliebollen. De verwachting is dat er duizenden oliebollen over de toonbank gaan.
Natuurlijk kun je ook zaterdag al je oliebollen halen; de verwachting (maar de garantie durven we niet te geven) is dat de rij dan minder lang is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *