30 mei 2024

Beeld: Gemeente Midden-Groningen

Hoogezand – Maandagmiddag heeft bioloog/schrijver Johan van Rhijn het eerste exemplaar van zijn boek ‘Het Milieu en de Macht: waarom we niet voor morgen zorgen’ aangeboden aan burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Achtergrond
Van Rhijn, woonachtig in Noordbroek, was zo’n twintig jaar actief als gedragsbiologisch onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij is geen professioneel historicus, politicus of bestuurskundige, maar wel iemand die de zaken graag in een groter verband wil plaatsen. Hij probeert al enige jaren te achterhalen waarom overheden nauwelijks in staat blijken om lange termijnbeleid te ontwikkelen. In zijn nieuwste boek belicht hij uitvoerig waarom het besturingssysteem volgens hem niet voor morgen zorgt.
Recensent
Na voltooiing van zijn manuscript zocht Van Rhijn een actief bestuurder om dit voor publicatie te recenseren. Als inwoner van Midden-Groningen benaderde hij daarom zijn eigen burgemeester. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik ben altijd enorm geïnteresseerd in het lezen over de complexe materie van de overheid en de invloed van macht. Als een inwoner van onze gemeente mij dan vraagt om mijn persoonlijke mening over zijn boek te geven, dan doe ik dat graag.”
Eerste exemplaar
Van Rhijn verwerkte de reactie van burgemeester Hoogendoorn in zijn boek als nawoord. Van Rhijn: “Ik was heel blij met zijn inhoudelijke en uitgebreide terugkoppeling en om die reden vroeg ik hem om dit als nawoord te mogen gebruiken. Het aanbieden van het eerste gedrukte exemplaar is dan natuurlijk een logisch gevolg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *