18 juni 2024

Zuidbroek – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft woensdagochtend voorgelezen in groep 4/5 van OBS De Tandem in Zuidbroek. De burgervader deed dat in het kader van de Oktober Kindermaand. Vol spanning zaten de leerlingen woensdagochtend op de volgens hun benaming ‘man in een pak met een grote ketting om’ te wachten. 

De combinatieklas, met vijftien leerlingen, werd voorgelezen uit het boek ‘De Gorgels’. De burgemeester moest aan de klas bekennen dat hij voordat hij ging voorlezen toch even wat informatie over gorgels had opgezocht op zijn telefoon. De kinderen kregen er geen genoeg van; toen de burgemeester wilde stoppen werd hem gevraagd om nog ééééén bladzijde verder te lezen.

Startschot

Het is al jaren traditie dat de burgemeesters het figuurlijke startschot geven voor Oktober Kindermaand. Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden. Aan Oktober Kindermaand doet weer een keur aan instellingen mee.

Stickerkaarten
Ook dit jaar worden er onder alle basisscholen in de provincie speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen, bij de derde sticker krijgen ze een prijsje.

Behalve voor de burgemeesters is Oktober Kindermaand inmiddels ook voor scholen en culturele instellingen een begrip geworden. Nieuwe instellingen hebben zich ook dit jaar aangemeld voor deelname. Voor culturele instellingen als musea bijvoorbeeld, die vaak door vrijwilligers worden geleid, is het evenement een prachtige middel om aan educatie te doen.

Het evenement wordt in Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners. Organisatie is mede mogelijk dankzij de inzet van gemeenten, de culturele instellingen en de scholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *