30 mei 2024

Beeld: Gemeente Midden-Groningen

Midden-Groningen – De gemeente Midden-Groningen is het project Trashwalking, oftewel: afvalrapen gestart. Wethouder Patricia Nieland-Kampen heeft het project geopend. Leerlingen van OBS de Achtbaan liepen daarna twee wandelroutes en deden leerzame spelletjes op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur.

Bewegen én zwerfafval rapen

Trashwalking is een project waarin bewegen en zwerfafval rapen centraal staan. Inwoners kunnen een route lopen en tegelijk zwerfafval opruimen. De gemeente zorgt voor gratis inzamelspullen zoals handschoenen, grijpers en afvalzakken. Deelnemers krijgen ook informatie over kunst en monumenten waar ze op de route voorbij komen. Bij de startlocaties (verschillende buurt- en dorpshuizen) worden prikkers en zakken en beschrijvingen van de wandelroutes neergelegd. Na afloop kan men de spullen weer inleveren en is er voor iedere deelnemer een kop koffie of thee.

Alle wandelroutes komen op de website van de gemeente Midden-Groningen. Daar staan nu al de twee wandelroutes. Voor de zomer komen nog vijf nieuwe routes.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “In Midden-Groningen zijn al meer dan 300 vrijwilligers die regelmatig zwerfafval opruimen. Ik vind het mooi hoe deze mensen zich inzetten. Met dit project hopen we nog meer mensen te bereiken. Ik hoop dat we zo samen de gemeente extra schoon kunnen maken en samen veel nieuwe mooie plekken in Midden-Groningen gaan ontdekken.”

Gemeente zoekt inwoners voor nieuwe wandelroutes

De gemeente zoekt nog inwoners om mee te denken over nieuwe wandelroutes in Midden-Groningen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen met Wilma Kruit, afvalcoach Midden-Groningen, via afvalcoach@midden-groningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *