22 april 2024

Foto: Open Monumentendag

Sappemeer – Wethouder Annemiek Hoesen geeft op 8 september vanaf 20.00 uur de aftrap van de Open Monumentendag Midden-Groningen in de St.Willibrorduskerk in Sappemeer. Dit gebeurt gelijktijdig met de feestelijke opening van de expositie van 150- jaar St.Willibrorduskerk die tot half oktober doorloopt.

Opening expositie 150-jaar St. Willibrorduskerk door wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst
De heer Sible de Blaauw vertelt in twee delen over de kwaliteiten van dit gebouw en over het wijdingsritueel. De opening van de expositie gebeurt vervolgens door wethouder Annemiek Hoesen. De avond wordt muzikaal omlijst door Erwin de Vries.
De VriendenLoterij Open Monumentendag
Elk jaar organiseren de Stichting Open Monumentendagen Midden-Groningen, het landelijk bureau Open Monumentendag samen met de VriendenLoterij deze dag om de aandacht voor monumenten in onze gemeente te vergroten en cultureel erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Wethouder Annemiek Hoesen: “De open Monumenten Dag is een mooie gelegenheid voor alle inwoners om te genieten van het ruime aanbod aan monumenten in onze gemeente. Als wethouder maak ik mij sterk voor het behoud van cultureel erfgoed en ik raad iedereen dan ook aan op deze dag de veelzijdige historie van onze gemeente te ontdekken”
Deelnemende monumenten en activiteiten Open Monumentendag 9 september 2023
Elk monument, groot of klein, heeft een verhaal. Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag worden vele historische deuren opengezet en is bij meerdere monumenten iets bijzonders te beleven op cultureel gebied. Meer informatie over de activiteiten en de monumenten die meedoen is te vinden op: www.openmonumentendag.nl/comite/midden-groningen/ en op Facebook: Open Monumentendagen Midden-Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *