30 mei 2024

Beeld: Venema Media

Hoogezand – Fietsen tot je 100ste, dat wil toch iedereen? Daarom is vandaag de campagne Doortrappen Groningen van start gegaan. Die aftrap van begon vanochtend in Midden-Groningen Doortrappen helpt, motiveert en inspireert senioren om vaker en veiliger te fietsen. En dat natuurlijk zo lang mogelijk.

Door vaker te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, blijven ze langer mobiel en zelfredzaam. Het programmateam van Doortrappen Groningen gaat deze week on tour langs alle Groningse gemeenten om lokaal het startsein voor de campagne te geven. Wethouder Erik Drenth heeft vanochtend als eerste de campagnematerialen gekregen

De provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen willen senioren stimuleren om zo lang mogelijk te blijven fietsen. Maar senioren zijn ook kwetsbaar in het verkeer; in de cijfers is een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Daarom helpt en motiveert Doortrappen Groningen hen om zelf maatregelen te nemen om veel en veilig te blijven fietsen.

Beeld: Venema Media

Diverse fietsactiviteiten

Het programma van Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende leuke en leerzame fietsactiviteiten voor zestigplussers. Ze worden lokaal aangeboden in samenwerking met de Groningse gemeenten. Dit voorjaar kunnen ze meedoen aan Doortrappen-fietsclinics en dat is nog maar het begin. Dit jaar staan er nog veel meer (fiets)activiteiten op het programma. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een proefrit maken op een driewielfiets, handige tips ontvangen over veilig fietsen en gezellig met anderen een route fietsen door het mooie, Groningse landschap.

Organisatie

Het programma Doortrappen in een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Groningen is dit overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen werken eraan mee. Het programma wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met allerlei organisaties, instellingen en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen. Kijk voor meer informatie op de website Doortrappen Groningen.

Beeld: Venema Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *