17 juli 2024

Beeld: Archief Venema Media

Midden-Groningen – Omdat het vervoer van ouderen, maar ook nieuwkomers in het gehele gebied van de gemeente Midden-Groningen een probleem is, heeft het bestuur van Humanitas Midden-Groningen samen met het bestuur van POSO de Stichting Vrijwilligersvervoer Midden-Groningen opgericht. Het bestuur van deze Stichting wordt gevormd door leden van beide besturen. 

De stichting gaat voor het vervoer personenbusje aanschaffen. Binnenkort zullen nadere mededelingen gedaan wordt over hoe gebruik gemaakt kan worden van het vervoer en ook wat het gaat kosten. Van dit vervoer kunnen ouderen gebruik maken, wanneer er geen ander vervoer beschikbaar is. Ook zullen nieuwkomers, die Humanitas begeleid gebruik kunnen maken van het vervoer. Daarvoor zal een aparte afspraak gemaakt worden met Humanitas. Het bestuur van de Stichting Vrijwilligersvervoer heeft reeds besloten dat voor een ritje eenvoudige tarieven gaan gelden, zodat het voor de chauffeurs gemakkelijk is om af te rekenen. 

Om dit vervoer te kunnen doen, zijn vrijwillige chauffeurs nodig. Bij voldoende vrijwillige chauffeurs zullen zij een morgen of een middag in de auto gaan rijden. Het initiatief is nog in ontwikkeling en vrijwilligers, die zich aanmelden zullen betrokken worden bij de verdere ontwikkeling. Voor mensen, die graag auto mogen rijden, is dit leuk vrijwilligerswerk. De stichting Vrijwilligersvervoer Midden-Groningen heeft een overeenkomst met de afdeling Midden-Groningen van Humanitas. Humanitas Midden-Groningen levert en ondersteunt de vrijwillige chauffeurs. Heeft u belangstelling voor dit vrijwilligerswerk, meld u zich dan aan bij Humanitas Midden-Groningen. Tel 0598-383048. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *