30 mei 2024

Foto: Biblionet Groningen

Hoogezand – Hoe is het om brandweerman of -vrouw te zijn? Waarom zijn rookmelders zo belangrijk? En wat moet je eigenlijk doen als thuis de rookmelder piept? De komende maanden krijgen kinderen, (groot)ouders en andere bezoekers van onze Groningse bibliotheken antwoord op deze en vele andere vragen.

Brandweermannen- en vrouwen van Brandweer Groningen komen langs in de bieb. Zij lezen voor uit het boekje Lappa PIEP. houden een brandveiligheidsspreekuur en vertellen hoe het is om bij de brandweer te werken.

Lappa PIEP is een prentenboek over brandveiligheid, zonder dat het eng wordt. Wat het boek extra speciaal maakt, is dat het tweetalig is uitgevoerd: in het Nederlands en in het Grunnegs. In de illustraties zijn ook typisch Groninger items te vinden. Het interactieve prentenboekje met vriendenvragen en een doe-opdracht is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en te leen in alle Groninger bibliotheken en schoolbibliotheken.

Biblionet Groningen en Brandweer Groningen hebben elkaar – beide met een eigen maatschappelijke taak – gevonden op verschillende terreinen. Waar de een staat voor een leven lang leren en ontdekken, staat de ander voor een (brand)veilige Groningse maatschappij. Twee missies die heel goed zijn te combineren op het gebied van informatie, educatie en plezier in lezen.

Tijden: 15:00 – 17:00

Locatie: Bibliotheek HoogezandGorecht-Oost 1579603 AE Hoogezand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *