30 mei 2024

Beeld: Venema Media / Archief

Muntendam – Vanaf woensdag 6 juli is ook in het oude gemeentehuis in Muntendam een gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen geopend. In totaal bieden de gemeentelijke opvanglocaties in Slochteren en Hoogezand en de gastgezinnen in Midden-Groningen nu samen opvang aan ruim 300 vluchtelingen. In Muntendam is ruimte voor een extra 100 Oekraïense vluchtelingen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Het lijkt misschien alsof de instroom vermindert, maar er is nog steeds sprake van de komst van nieuwe vluchtelingen naar Nederland en dus ook naar Midden-Groningen. Als de situatie zo blijft en ook de locatie Muntendam volledig bewoond zal zijn, vangen wij als inwoners en gemeente samen ruim 400 vluchtelingen op. Vele vrijwilligers en gastgezinnen zetten zich belangeloos hiervoor in. Dat geeft blijk van een zeer grote betrokkenheid bij deze vluchtelingen, op zoek naar een veilige plek om de oorlog in hun eigen land te ontvluchten. Daarom heel erg veel dank aan iedereen die op wat voor manier dan ook hieraan een bijdrage levert.”

In Hoogezand zijn nu 48 vluchtelingen: uitsluitend vrouwen en kinderen. In Slochteren zijn 100 vluchtelingen, bestaande uit gezinnen met kinderen en alleenstaande mannen. Op beide locaties is dat op dit moment de maximale bezetting. De spreiding en plaatsing van Oekraïense vluchtelingen in de hele regio Groningen vindt plaats onder leiding van de Veiligheidsregio. In Midden-Groningen bieden 59 gastgezinnen opvang aan 163 Oekraïense vluchtelingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *