30 mei 2024

Beeld: Archief Venema Media

Midden-Groningen – Donderdag 8 juni openen wethouders Markus Ploeger en Annemiek Hoesen-Spithorst nieuwe zwerfafvalroutes in Midden-Groningen. Voor de opening lopen ze tussen 9.30 en 11.30 uur samen met leerlingen van groep 8 van CBS het Galjoen een deel van de route in Hoogezand. Vrijwilligers die regelmatig zwerfafval in de gemeente opruimen zijn ook uitgenodigd. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Wethouder Markus Ploeger geeft om 9.30 uur het startsein bij stichting Natuur- en Milieu Educatie (NME) in Hoogezand. Rond 10.30 komen de deelnemers aan bij het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst komt dan bij de groep. Samen lopen ze de tweede helft van de route terug naar het NME voor de feestelijke afsluiting.
Zwerfafval opruimen combineren met bewegen en ontdekken van de gemeente
Het ontdekken van mooie plekken en het opruimen van afval staan centraal, vandaar de naam
Midden-Groningen Schier en Schoon. Er zijn 4 wandelroutes, in Hoogezand, Noordbroek, Sappemeer en Zuidbroek. Tijdens het wandelen ontdekken de deelnemers nieuwe plekken in de gemeente en hun geschiedenis. Ze krijgen informatie over bezienswaardigheden zoals kunst en monumenten waar ze op de route voorbijkomen. Bij de startlocaties liggen gratis inzamelmateriaal zoals handschoenen, grijpers en afvalzakken en beschrijvingen van de wandelroutes. Aan het einde van de wandeling is er voor elke deelnemer een gratis kop koffie of thee. De wandelroutes staan ook op de website van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/trashwalking-midden-groningen-schier-en-schoon ). Via de website kunnen de deelnemers de routes via Google My Maps bekijken.
Wethouder Markus Ploeger: “We hebben in Midden-Groningen veel vrijwilligers die regelmatig in hun eigen buurt zwerfafval opruimen. Ik ben er trots op dat zoveel mensen helpen om samen de gemeente extra schoon te maken. Ik hoop dat we het afval opruimen met deze routes voor meer mensen interessant maken.”
Wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst: “Met deze zwerfafvalroutes maken we bewegen in Midden-Groningen extra leuk en kunnen we er samen voor zorgen om de natuur en de omgeving schoon te houden. Ik hoop dat veel inwoners en ook veel kinderen zo ook veel nieuwe mooie plekken in onze gemeente gaan ontdekken. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *