18 juni 2024

Beeld: Venema Media

Midden-Groningen – Met ingang van 1 augustus 2022 is het in de gemeente Midden-Groningen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Inwoners kunnen het rijbewijs dan al na twee werkdagen ophalen bij de gemeente.

Online aanvragen is alleen mogelijk om het rijbewijs te verlengen of uit te breiden met extra categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel eerst naar het gemeentehuis.
“Met deze nieuwe service bieden we onze inwoners een extra stuk gemak en snelheid in onze dienstverlening. Na de aanvraag ligt het rijbewijs dan al na twee werkdagen klaar bij de gemeente. Het past goed in onze filosofie om onze dienstverlening voor onze inwoners zo eenvoudig en effectief mogelijk te maken. De gebruiker staat daarin centraal,” zo licht burgemeester Adriaan Hoogendoorn toe.
Erkende fotograaf
Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende
fotograaf. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de
locatiewijzer op www.rdw.nl.
Hoe werkt het?
De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf. De fotograaf verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan de aanvrager met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen is het rijbewijs op te halen op het gemeentehuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *