18 juni 2024

Beeld: Adriaan Hoogendoorn / Facebook

Hoogezand – Zaterdag 21 mei kreeg mevrouw J.E. (Tina) Hofman-de Vries uit Hoogezand een Koninklijke Onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Ze krijgt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 Tina Hofman-de Vries krijgt de onderscheiding tijdens het feest ter ere van het 50- jarig bestaan van de omnivereniging (algemene sportvereniging) DFS in Hoogezand, waar ze zich al 30 jaar als vrijwilligster voor in zet.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik heb grote waardering voor mevrouw Hofman-de Vries haar bijdrage aan de sport in Midden-Groningen en in Hoogezand in het bijzonder. Het bestuur van DFS geeft aan dat ze onmisbaar is voor het bestuur en vereniging. Ze is door haar bescheidenheid naar buiten toe niet het gezicht van DFS, maar wel de drijvende kracht door haar toewijding, ideeën en activiteiten.”
Verdiensten van Tina Hofman-de Vries
Tina Hofman-de Vries is 22 jaar (van 1992 tot 2014) coördinator van de afdeling Trampolinespringen bij de omnisportvereniging DFS geweest. De leden van deze afdeling waren lokaal, nationaal en internationaal actief. Ze verrichtte hier diverse werkzaamheden zoals het selecteren van leden voor deelname aan wedstrijden, het plannen van trainingen en wedstrijden, het regelen van vervoer, het werven van leden en sponsors, het huren van sportlocaties voor trainingen en wedstrijden en het opstellen van persberichten. Ook deed ze archiefwerk en voerde zij overleg met onder andere zusterverenigingen en de gemeente. In 2014 scheidde de afdeling Trampolinespringen zich van de omnisportvereniging af en ging als zelfstandige vereniging verder. Vanaf dat moment is ze, tot aan de dag van vandaag, penningmeester en ledenadministrateur van DFS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *