30 mei 2024

Beeld: Gemeente Midden-Groningen

Midden-Groningen – Ook tijdens de zomerperiode hebben de sportieve talenten van gemeente Midden-Groningen niet stilgezeten. BMX-rijder Charlotte Doddema wist het Europese en Wereldkampioenschap binnen te slepen en Arjan Ewolds en Bart hol wisten ook meerdere prijzen te behalen tijdens de Nationale Special Olympics.

 Voor deze bijzondere prestaties werden zij op maandag 5 september in het zonnetje gezet door wethouder Annemiek Hoesen in het huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.
BMX kampioen Charlotte Doddema
De 11-jarige BMX-rijder Charlotte Doddema uit Siddeburen werd op 10 juli 2022 Europees kampioen in de klasse Girls 11 jaar in het Belgische Dessel. Ze kwam, ondanks een sterk deelnemersveld, met ruime voorsprong als eerste over de finish. Vervolgens wist ze op 31 juli in het Franse Nantes wereldkampioen te worden in de klasse Girls 11 jaar. Charlotte Doddema is lid van BMX-vereniging De Fivelcrossers uit Appingedam en komt uit voor het BMX Team Ultimate.
Kampioenen Arjan Ewolds en Bart Hol
Arjan en Bart namen van 10 tot 12 juni 2022 deel aan de Nationale Special Olympics en wisten tijdens het zwemmen op meerdere onderdelen indruk te maken:
Arjan Ewolds 100 m wisselslag 1.58.92 4e plaats
200 m vrije slag 3.47.57 3e plaats
4 x 50 m vrije slag estafette 1e plaats
Bart Hol 100 m wisselslag 1.17.58 3e plaats PR
200 m vrije slag 2.32.57 3e plaats PR
4 x 50 m vrije slag estafette 1e plaats
Sportieve complimenten van wethouder Annemiek Hoesen
Voor deze uitmuntende prestaties werden de sporters in het zonnetje gezet door wethouder Annemiek Hoesen. De wethouder sprak mooie woorden over de sportieve talenten. Vervolgens overhandigde ze de kampioenen een passend geschenk.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Bewegen en sport is belangrijk voor een gezonde levensstijl, vertrouwen, plezier en binding van de samenleving. Dit geldt voor alle inwoners van onze sportieve gemeente. De vastberadenheid en het talent van deze sporters werkt stimulerend en de behaalde resultaten zijn dan ook meer dan verdiend! ″

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *