30 mei 2024
Hoogezand – John du Pree uit Kolham heeft de eerste prijs gewonnen in de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2024. Daarmee komt zijn inzending, een foto van het Haventje van Martenshoek, dit jaar op de omslag 14van de nieuwe gemeentegids.

Prijswinnaars
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vanmiddag de drie prijswinnaars van de fotowedstrijd in Het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand gefeliciteerd en hun prijs overhandigd.
“De winnende foto is een verbeelding van een prachtig karakteristiek stukje van onze gemeente. Hier liep vroeger het Winschoterdiep. In dit gebied is veel historie van onze scheepsbouw zichtbaar. De 2 aangemeerde schepen illustreren dat. De foto blinkt uit in mooie kleuren, spiegelbeeldige effecten en een schitterende lucht.”, aldus burgemeester Hoogendoorn.
De 2e prijs ging naar Geert Jan Veldthuis uit Hoogezand voor zijn foto van de Molen van de Groote Polder in Slochteren. Elise Portier uit Sappemeer ontving voor haar foto van het Tolhuis bij het sluisje in Kiel-Windeweer de 3e prijs.
Prijs
De gelukkige winnaars krijgen een geldprijs van €75,- (1e prijs), € 50,- (2e prijs) en € 25,- (3e prijs). Dit prijzengeld is beschikbaar gesteld door Akse Media, de uitgever van de gemeentegids. Naast de foto´s van de prijswinnaars zijn er nog 13 andere foto´s in de gids geplaatst. De nieuwe gids wordt deze maand huis aan huis verspreid. Iedereen die een foto heeft ingestuurd heeft bericht ontvangen of zijn/haar foto in de gemeentegids staat of niet.
Fotowedstijd
Tijdens de zomer van 2023 riep de gemeente inwoners op om mee te doen aan de fotowedstrijd. Inwoners konden hun foto’s, die ze maakten in Midden-Groningen, aanleveren. De gemeente Midden-Groningen ontving ruim 120 inzendingen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: ”Dat we een fotogenieke gemeente zijn wist ik, maar dat we ook zoveel enthousiaste (amateur)fotografen in onze gemeente hebben is een aangename verrassing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *