30 mei 2024

Foto: Gemeente Midden-Groningen

Kropswolde – De leerlingen Morris, Toon en Jip uit groep 6 en 8 van de Walstraschool in Kropswolde hebben 2000 euro ingezameld voor gevluchte Oekraïense kinderen die nu in Midden-Groningen zijn. Dit geld is bijeengebracht door het organiseren van een markt met dit bedrag als opbrengst. Op 22 april overhandigden zij symbolisch dit bedrag aan burgemeester Adriaan Hoogendoorn en de medewerkers van de opvanglocatie aan de Astronautenlaan in Hoogezand.

Het geld wordt in overleg met de gevers besteed aan speelmogelijkheden voor Oekraïense kinderen in de gemeentelijke opvanglocaties en in de gastgezinnen. Op dit moment verblijven er enige tientallen vluchtelingenkinderen uit Oekraine in Midden-Groningen. Ook al zijn de opvang en het onderwijs voor hen geregeld, dit verblijf hier ver van hun thuisland, is natuurlijk niet hun gewone leefomgeving. Spelen verbindt en kan deze kinderen helpen met deze moeilijke situatie en het gemis om te gaan.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is lovend over de drie jonge initiatiefnemers: “Het is fantastisch om te zien hoe zij zich het lot aantrekken van hun leeftijdsgenootjes uit Oekraïne die nu noodgedwongen in Midden-Groningen zijn. Met hulp van andere leerlingen, ouders en medewerkers van de school zijn zij er bovendien in geslaagd een zeer groot bedrag bijeen te brengen. In overleg zullen we een goede bestemming voor het geld vinden om het spelen te stimuleren.

Deze leerlingen zijn niet de enigen met een groot hart voor de vluchtelingen. Er zijn gelukkig heel veel inwoners van Midden-Groningen die zich op vele manieren inzetten om te helpen. Door deze 3 kanjers in het zonnetje te zetten wil ik ook alle andere inwoners en organisaties danken voor hun inzet om de vluchtelingen gastvrij op te vangen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *