30 mei 2024

Beeld: Micle de Greef / Venema Media

Midden-Groningen – Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op hulp en op de eenmalige energietoeslag van 800 euro. Wilt u weten waar u recht op heeft? Kom dan naar de inloopmiddag op 8 of 16 juni. U krijgt informatie over toeslagen en/of regelingen die voor u gelden en hulp bij het aanvragen van de energietoeslag.

Tijd en plaats

De eerste inloopmiddagen zijn op:

  • Woensdag 8 juni 13.00 – 16.00 uur in Wijkcentrum ’t Spinnenweb, Burgemeester Jonkerenstraat 11a, Sappemeer
  • Donderdag 16 juni 14.30-17.30 uur in MFC Houtstek, Hoofdweg 9a, Slochteren

Er komen ook nog inloopmiddagen in Muntendam en in Hoogezand. Zodra bekend is wanneer die zijn, laten we u dat weten.

Eenmalige energietoeslag

Als u een inkomen heeft tot 125 procent van het sociaal minimum, heeft u recht op de eenmalige energietoeslag. Het sociaal minimum is het bedrag dat iemand minimaal nodig heeft om van te leven. De eenmalige energietoeslag kunt u tijdens de inloopmiddag aanvragen. Er liggen aanvraagformulieren klaar en vrijwilligers kunnen helpen bij het invullen. Neem daarvoor wel een kopie, scan of screenshot van de documenten hieronder mee:

  • uw bankpas of een bankafschrift (van afgelopen tijd) met daarop uw rekeningnummer (waarop de energietoeslag gestort moet worden) en uw naam
  • geldig paspoort of ander identiteitsbewijs (geen rijbewijs), ook van uw partner als u een partner heeft
  • bewijsstukken van het (gezamenlijke) inkomen van de laatste 3 maanden (loonstrookjes, uitkeringsspecificaties, pensioenspecificatie etc.), ook van uw partner

Meer informatie over de energietoeslag en het aanvraagformulier vindt u ook op de website van BWRI.

VoorzieningenWijzer

Met de VoorzieningenWijzer weet u welke toeslagen en/of regelingen voor u gelden en of u wel de beste energieleverancier en zorgverzekering heeft. U kunt dat zelf nakijken op de website Dat geldt voor mij. Tijdens de inloopmiddag zijn er ook mensen van de VoorzieningenWijzer die u persoonlijk advies kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *