17 juli 2024

Beeld: Gemeente Midden-Groningen

Midden-Groningen – In de zomerperiode wist Muntendammer Jesse Elzenga voor de 2e keer Nederlands kampioen pumptrack te worden. Ook Marieke Timmer uit Meedena had succes. Zij wist met haar hond Rallyx het wereldkampioenschap te behalen tijdens het World Agility Championship. Wethouder Annemiek Hoesen heeft de beide Midden-Groningers hiervoor gehuldigd op dinsdag 11 oktober om 18.30 in het huis van cultuur en bestuur in Hoogezand.

Jesse Elzenga voor tweede jaar op rij Nederlands Kamioen pumptrack
De Muntendammer Jesse Elzenga heeft op 17 juli 2022 weer de nationale titel pumptrack (categorie 13-16 jaar) in de wacht gesleept. Vorig jaar won hij dit Nederlands kampioenschap al in Aalten en dit jaar was hij in Sittard weer de snelste van alle deelnemers. Pumptrack is een relatief nieuw onderdeel in de BMX-sport. De rijders moeten op een geasfalteerde baan zo snel mogelijk hun ronde rijden. Techniek speelt hierbij een belangrijke rol.
Marieke Timmer met hond Rallyx wereldkampioen tijdens World Agility Championship
De uit Meeden afkomstige Marieke Timmer wist tijdens het World Agility Championship met haar hond Rallyx het wereldkampioenschap te bereiken. Dit kampioenschap werd georganiseerd door de Federatie Hondensport Nederland in buitensportcentrum De Spreng in het Gelderse Laag-Soeren. Marieke Timmer is al 15 jaar actief in deze hondensport waarbij het grotendeels om behendigheid gaat. Ondanks dat de hond Rallyx nog niet veel ervaring had toonde deze jonge en snelle hond zich de beste van alle viervoeters.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Bewegen en sporten kan op heel veel verschillende manieren. Ik zie veel nieuwe vormen van sport opkomen en zie ook het plezier als mensen en dieren samen sporten. Of dat nou een goede buur, kennis of (dieren)vriend is; gezamenlijk sporten motiveert altijd. Zo kan iedereen op zijn eigen manier sportief bezig zijn. De 2 nieuwe kampioenen in onze gemeente bewijzen dat je daar ver mee kan komen!″

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *