22 april 2024

Beeld: Gemeente Groningen

Groningen – Smienk B.V. uit Nunspeet levert met ingang van 1 januari 2024 trapliften voor de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Het Hogeland en Eemsdelta. Het gaat om een contract voor vier jaar.

Het contract met de huidige leverancier loopt eind dit jaar af. Inwoners die moeite hebben met traplopen kunnen deze zelf aanschaffen of via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een aanvraag doen voor een traplift in huis. Op deze manier dragen gemeenten bij aan het langer zelfstandig thuis wonen en iedereen zoveel als mogelijk deel kan nemen aan de maatschappij.

Bij de aanbesteding heeft duurzaamheid een belangrijke rol gespeeld. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands trapliften. Het bedrijf uit Nunspeet is hierin gespecialiseerd. Naast duurzaamheid is er ook gekeken naar veiligheid, contact met de inwoner, de inzet van social return en in innovatie.

Bij de keuze voor de nieuwe leverancier is advies ingewonnen bij de Adviesraad Sociaal Domein Groningen en de werkgroep Toegankelijk Groningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *