22 april 2024

Beeld: Gemeente Midden-Groningen

Sappemeer – Wethouder Patricia Nieland-Kampen heeft een praktijkverklaring voor de opleiding MBO-niveau 2 medewerker hovenier aan Rick Perdon bij kartonfabriek Eska in Sappemeer gegeven.

Dankzij een unieke samenwerking tussen Eska en BWRI van de gemeente Midden-Groningen heeft Rick Perdon zijn leertraject met een erg goed resultaat afgerond. Een praktijkverklaring is een erkenning van verschillende kwaliteiten die iemand in de praktijk heeft kunnen ontwikkelen. Praktijkleren gebeurt altijd bij een officieel erkend leerbedrijf. De werkgever Eska is geen erkend leerbedrijf voor hovenierswerkzaamheden. Daarom heeft het Werkbedrijf van de gemeente Midden-Groningen Rick begeleid en zijn kwaliteiten en vaardigheden getest.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “Er zijn veel mensen die op de arbeidsmarkt niet verder komen omdat ze geen diploma hebben. Maar je kunt op meer manieren aan een werkgever aantonen wat je kunt. Ik ben trots op Rick en vind dit een ontzettend mooi voorbeeld van hoe we als gemeente kunnen helpen om mensen te helpen richting de arbeidsmarkt.”

De gemeente werkt al jarenlang samen met Eska voor mensen met een arbeidsbeperking (afspraakbanen). BWRI wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als samenwerkingspartner voor bedrijven in de regio en extra hulp bieden op gebied van opleidingen en ontwikkeling van werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *