17 juli 2024

Beeld: Venema Media

Midden-Groningen – Met ingang van maandag 12 december zijn de routes van de stadsbussen in Midden-Groningen 515 en 516 iets veranderd.

Stichting Stadsvervoer HS verzorgt op dit moment het lokale vervoer van lijn 515 en 516 binnen de gemeente Midden- Groningen. Zij doet dit met een kleine, comfortabele en goed toegankelijke 8 personenbus. De bus wordt gereden door vrijwilligers. Gereden wordt volgens een vaste route en dienstregeling.

De ritprijzen en dienstregelingen vind u onder informatie.Meer informatie zoals reisinfo en -planner is te vinden op www.qbuzz.nl/gd of 9292.

De stadsbus is een onderdeel van het openbaarvervoersnet. Stichting StadsvervoerHS kan daarom ook niet zelfstandig haltes wijzigen of verplaatsen zonder overleg met het OV-bureau. De bus waarmee gereden wordt in Hoogezand-Sappemeer is volgens de concessie openbaar vervoer eigendom van Qbuzz en wordt aan Stichting StadsvervoerHS ter beschikking gesteld door het OV-bureau.

Lijn 515 Stadsbus:

Met deze stadsbus kunt u op een makkelijke en comfortabele manier binnen Hoogezand-Sappemeer reizen. Zo biedt de stadsbus nu een rechtstreekse verbinding vanaf het Medisch Centrum naar het winkelcentrum De Hooge Meeren, Sappemeer (o.a. via BWRI, kledingbank Maxima en Martenshoek. Wilt u verder reizen? Dan brengt de stadsbus u naar het treinstation Hoogezand of een bushalte met aansluitend busvervoer naar Groningen of verder.Bij het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand, zal een overstapmogelijkheid zijn naar  lijn 516 (richting Harkstede)

Lijn 516 Buurtbus:

Deze buurtbus zal vanaf het Medisch Centrum o.a. de haltes winkelcentrum De Hooge Meeren
(Reensche Compagnie), Jumbo Pleiaden en winkelcentrum Martenshoek aan doen.
De route zal vervolgens via Kolham (dorpshuis, waar een overstapmogelijkheid is van en
op lijn 178), Scharmer naar Harkstede gaan.
Vanaf Harkstede gaan we terug via Kolham (dorpshuis, waar een overstapmogelijkheid is van en
op lijn 178), Martenshoek en terug naar het Medisch Centrum Hoogezand aan de Erasmusweg, waar een overstapmogelijkheid is om over te stappen op lijn 515, waarmee U verder door bijna geheel Hoogezand en Sappemeer kunt reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *