30 mei 2024

Wethouder Patricia Nieland-Kampen ontvangt Sinterklaas en zijn pieten in Midden-Groningen

Midden-Groningen – Wethouder Patricia Nieland van Midden-Groningen heeft zaterdag Sinterklaas en enkele Zwarte Pieten welkom geheten in Martenshoek. Aanleiding voor D66-fractievoorzitter Yannick Lutterop om hierover schriftelijke vragen te stellen aan het college van B en W. Omdat burgemeester Adriaan Hoogendoorn medio september 2020 zei dat het college niet gevraagd hoefde te worden bij intochten met Zwarte Pieten.

 

Lutterop vraagt zich af of het eerder gegeven statement van de burgemeester gewijzigd is, nu Nieland de Sint ontving in Martenshoek.

Gewijzigd

“Is het eerder gegeven statement van de burgemeester gewijzigd dat er geen afvaardiging vanuit B en W aanwezig zal zijn bij intochten waarbij niet enkel roetvegen- en/of regenboogpieten zijn?”

Roetvegen- en/of regenboog pieten

Verder willen de democraten weten of het college ook van mening is dat voor een inclusief en kindvriendelijk feest er gewerkt moet worden naar een intocht op basis van diezelfde inclusie en dus roetvegen en/of regenboog pieten.

Warm hart

Lutterop voegt er nog aan toe dat zijn partij ‘dit mooie kinderfeest uiteraard een warm hart toedraagt’.

Reactie

Nieland wil niet reageren op deze schriftelijke vragen die vandaag zijn ingediend. Omdat die gericht zijn aan het college van burgemeester en wethouders. En dus komt, aldus de wethouder, het college ook met een reactie.

Bron: Menterwolde.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *