18 juni 2024

Foto: Pixabay

Midden-Groningen – Het aanvragen van een subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen is weer mogelijk. Aanvragen gaat op alfabetische volgorde van de gemeenten en aanvragen kan tot en met 31 december 2025. De 25.000 aanvragen die begin van het jaar gedaan zijn heeft Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) behandeld.

Wanneer aanvragen Midden-Groningen

  • Vanaf 17 augustus:  postcodes 9601 tot en met 9609
  • Vanaf 24 augustus: postcodes 9611 tot en met 9939

Voor meer informatie kijk op de website van SNN.

Voldoende tijd

Inwoners kunnen hun aanvraag indienen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Zij hebben ruim 3 jaar de tijd om hun aanvraag te doen én 4 jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren.

Voldoende geld beschikbaar

Voor deze laatste subsidieronde is voldoende geld beschikbaar. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt daarmee de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Na de aanvraag krijgen inwoners binnen 13 weken te horen of hun aanvraag is goedgekeurd. De subsidie VVG is bedoeld voor particuliere huiseigenaren in het aardbevingsgebied, die op 6 november 2020 geen onderdeel waren van het versterkingsprogramma. Woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682 komen in aanmerking voor de subsidie. Met deze subsidie kunnen eigenaren achterstallig onderhoud verrichten en hun woning verduurzamen en verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *